Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lagringsprocessen


Det är märkligt hur ett liv kan krympa i ett minneskort

Det är märkligt hur ett liv kan krympa med ett minneskort.
Det jag hade i form av foton, böcker, brev och gamla dagboksanteckningar ligger nu lagrat i ett litet chip som jag har bakom örat.
Och om Söndagarne kl tre tar jag fram kortet och sätter in det i min lapptop för att \"återta\" minnen jag gått och glömt.
Jo, det är sant.
Snart kan man lagra hela mänsklighetens historia i några få atomer. Det har man redan konstaterat. Då kan man faktiskt snart säga att varje sandkorn kan innehålla hela skapelsen.

Min fråga lyder:
Om man nu kommer att ha en förmåga att kunna memorera en sådan enorm mångd information. Om man nu lekte med tanken...Borde det slutligen inte kunna resultera i att man kan utföra ganska goda och exakta sannolikhetsberäkningar. Kanske så sannolika att de ligger på snudd till sanning.
I så fall skulle man väl kunna baräkna sannolikheter framåt i tiden och slutligen göra framtidskort för den som skulle tycka det skulle vara intrressant?

Eller är bara beräkning, bara och endast bara, en beräkning och inte sann. Och måste beräkningen utföras fullständigt för att det skall vara en beräkning? Vad är det som säger att inte en exakt framtidsberäkning skulle kunna vara lika exakt som en bakåtberäkning?
Det som jag efterlyser i det här ämnet har jag ännu inte direkt stött på. Den verkar inte ha slagit på marknaden ännu. Det verkar vara svårt att ta fram och marknaden verkar inte vilja ha det kortet...

Jag efterlyser samtidskortet!

Ett smart kort som utför beräkningar av nuet. Den beräknar exat hur mycket samtid man har. Det är ett helt minneslöst kort och det tar ingen som helst plats annat än exakt då det skapas men det är nästan exakt samtidigt som det förintas, så man behöver inte ängslas över om det blir överfullt eller om det räknar fel...

Man bara har det eller så har man det inte!





Övriga genrer av Jaramald VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-22 00:52



Bookmark and Share


  Mangal VIP
En text att njuta av. Läste med stort nöje.

(By the way; har du hört talas om uttrycket \"chipskodd\"? Fånetisk stavning... Kanske är det det chipet som skapar vårt nästa steg i livet? Beräknat oberäkneligt.)
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP