Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vidrörd, granskad och älskad


Inte visste själen tomhet
när horisonten stannade
en linje
smekt av ögat

vidrörd

Inte kände själen gränser
när tanken väntade
i stillhet
född av ljuset

granskad

Inte kunde själen veta
när handen vidrörde
en hudflik
gjord av kärlek

älskad






Fri vers av korpfjäder
Läst 343 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-06-23 17:52



Bookmark and Share


    Melona
aaah


så vackert, och innerligt längtansfullt och ödmjukt att jag tappar andan...


love this!
2008-07-01

  Cadena
Ja, du kan du. Och du vet diu.
2008-06-26

  Carola Zettergren
Å man tappar andan!!!
2008-06-25

  micke marin
puuööh
hm ja,
(undvik kritik i stil med, fasen va bra)

man blir liksom själen i dikten och upplever den så som själen.
härlig.
2008-06-25

    Glittra G
Stillsamt vacker ... bra anaforer och som alltid en klockren språkanvändning.
2008-06-24

  inutimonster
"Inte visste själen tomhet
när horisonten stannade
en linje
smekt av ögat

vidrörd

Inte kände själen gränser
när tanken väntade
i stillhet
född av ljuset

granskad

Inte kunde själen veta
när handen vidrörde
en hudflik
gjord av kärlek

älskad"

och ja, jag är medveten om att jag just citerade hela texten men det var bara för att verkligen förstärka mina ord när jag säger att jag gillar allt med den här!
2008-06-24

  Cadena
Mycket fin.
2008-06-24

  Bjarne Nordbö
Detta kan jag inte kommentera. Men sparar.
2008-06-24

  Ilona _L
Du gjorde det igen!
En pärla!
2008-06-23

    GaiaKaja
tycker om! "Inte kände själen gränser
när tanken väntade
i stillhet
född av ljuset" så fint, ja det är som att man stannar upp och bara känner den mening du förmedlar. Bra! kramar Sara
2008-06-23

  Lena Krantz VIP
Nej, sådana där stora känslor kommer till en lite oväntat, så inte kunde själen veta...
2008-06-23

    ej medlem längre
fint
2008-06-23

  berxper
Du kan verkligen skriva poesi!
Jag tar den till mig.
Bra!
2008-06-23
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder