Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hatar inte årstider, men min inre kalender går ungefär sex månader före


Vad är väl sommarens kväljande värme, ljumma vind...








...mot att längta efter höstens
färger i murars klängrankor?

Kan inte vara mycket värre
än att ständigt gå och som sakna
vinterns torra köld

o vitklädda
o snötyngda granar

glasklart nedisade träd
frusna i ögonblicket
efter fuktig vind...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-24 23:27



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Här sätter du kanske fingret på vad som driver många till att skriva: en slags längtan bort från 1 (och till 2)..... Odefinierbara känslor -och som man dessutom tycker sig vara rätt ensam om att uppleva - .
En dag ska jag uttrycka mig bättre.
2008-06-26

  berxper
Här förmedlar du lite höst och vinter.
Men har man en sån inre klocka så...:)
Jag tycker om den!
2008-06-25

  thyra
Att ens inre kalender och årstiderna går hand i hand är troligtvis det bästa, dock inte för längtan, för då voro längtan över :) Jag gillade poesikänslan du gav mig i din dikt här!
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP