Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del av mina drömmar fick gärna vara sanndrömmar... de om att jag kan flyga eller vunnit en stor summa pengar... eller som handlingen i denna dröm


Yxans kraft





Jag drömde om dig i morse igen. Du ville bli min vän igen och vi möttes i ett antikvariat i city dit jag gått för att se om jag kunde få tag i en speciell bok. Det var inte det minsta konstigt eftersom vi båda är kända för att syssla med sådana saker sedan några årtionden tillbaka. Du hade stora handskar på händerna trots att det var mitt i sommaren. Som det så ofta är i mina drömmar. Efter en stunds småprat dök din nya flickvän upp bakom några bokhyllor i butiken och du bjöd med mig hem. Där bjöds jag på vegetarisk kost som din flickvän lagat oss tre. Du tog upp tråden innan jag hann säga något särskilt. Medan du tagit av dig handskarna och börjat att linda upp bandaget på din ena hand berättade du om att du till helt nyligen varit en ganska stygg gosse som alltid misshandlat, förföljt och terroriserat dina föregående flickvänner. Till och med din nuvarande flickvän faktiskt, vilken gjort något med dig en natt när du låg och sov på din vanliga sömntablett och vaknat skrikandes som ur en otäck mardröm. Nog var den otäck alltid, men det var alls ingen dröm, det var en livs levande mardröm faktiskt. Samtidigt en sorts välsignelse för dig och en helomvändning för ditt sätt att leva. Sedan dess hade du levt dina dagar from som ett lamm, ompysslad av flickvännen som du blivit fullständigt beroende av sedan den natten. Nu kunde du inte längre hota, misshandla eller förfölja någon och eftersom båda dina föräldrar dött hade du ingen att förvänta dig någon hjälp eller nåd ifrån heller. Du berättade för mig att den natten hade du vaknat av att din nya flickvän, som du inte dragit dig för att misshandla å det grymmaste, med en finslipad yxas egg tuggat dina händers knogar till mos och sett till att du fått svårt att utan vissa smärtor knyta och öppna händerna. Hon hade för din egen skull gjort dig, både fysiskt och mentalt, till en sorts krympling. Detta föregicks av att hon givit dig en dubbel dos sömnmedel. Dessvärre var det bara en dröm och jag som tröttnat rätt bra på att du hälsar på mig i drömmarnas värld då och då, hade så gärna sett att drömmen varit verklighet. Då hade jag kunnat tänka mig att vi kunde ses igen ibland, i din nya flickväns sällskap och i någon park eller så, utomhus.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 460 gånger
Publicerad 2008-06-25 23:00



Bookmark and Share


    Karlstadtös
Märkliga drömmar man kan ha! Ligger något av verkligheti detta! Mycket väl skrivet!
2020-06-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP