Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt till havets döda

Det stora djupa
Vill att mitt liv ska sluta
Vill alla själar sluka
Så här vill havet njuta
Bryggorna slits i gångjärn isär
Dina och mina händer tar farväl här
Ropen skallen de gälla
Studsar på vattnet helt av sig själva
Jag får höra allas klagan
Här slutar den vackra sagan

Vems barn i öst
Får ej mer sin mammas tröst?
Vännen simma till dit du hör min röst
Rör dina mjuka armar
Innan du greppas av havets famnar
Vems kärlek i väst
Kommer inatt nog gråta allra mest?
Hostande stöts kraften ur mig ut
Vattnet dränker långsamt mitt krut
Ser själen långsamt vandra
Uppför molnen till dem andra
Min hand din hand vill känna
När jag detta liv ska lämna
I det ljumma vattnet jag treva
Efter redskap till ett nytt sätt att leva
Hänger allt på en enda lunga?
Trodde något mer fick själen att sjunga
Saknaden till de jag älskar
Hugger i hjärtat med vassa mejslar
Föddes tryggt under älskande blickar
Dör med ensamt hjärta som nu ej mer tickar




Fri vers av lalalowi
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-28 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lalalowi
lalalowi