Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den ensamma flickan..

Den ensamma flickan som grät
Varje dag i skolan.
Flickan med vars leende aldrig
Setts. Hon tänker på självmord
Under lektionerna. Ser hur vänner
Samlas och hur de talar om flickan
Vars ärr på armarna syns. Hon
Står på rasterna under äppelträdet
En bit från skolan. Tittar upp på
Dens krona där solen skimrar sig igenom.
Hon tänker. Där, där kan man vara fri.
Hon tittar upp mot himlen och ser hur
Fåglarna leker med varandra,
Tänker på tanken om att vara fri.
Nu står flickan vi trädet igen.
Skolklockan har ringt för länge sen.
Hon tar upp ett äpple ur väskan..
Tittar på det. Dens glans speglar sig.
Hon ser en flicka med brunt hår och
Stora bruna ögon, en liten glad röd mun.
Hon tar en tugga av äpplet och tittar upp,
Upp mot skyn. Solen och fåglarna finns inte
Mer. Hon tar upp ett brev och ett rakblad
Ur väskan. Hon lägger brevet på marken under
Trädet. Hon tittar på rakbladet och ser dens glans
Spegla sig. Hon ser en flicka med brunt risigt hår,
Bruna ögon utan glans, en liten bitter blek mun.
Hon tänker. Den flickan är misslyckad.
Hon sätter sig ner och sätter rakbladet mot handleden.
Drar till ett snabbt ryck och ser hur blodet rinner.
En sista gång tittar hon upp mot skyn.
Hon ser solens sista strålar bakom ett träd, en fågel
Som letar hem. Hon ler för första gången innan det blir
Svart..




Prosa (Novell) av Eriika_
Läst 459 gånger
Publicerad 2005-07-08 02:28



Bookmark and Share


    Håkan
ditt språk är så vackert men dansar i svart.
inget är egentligen fördrivet
att hjärtat besinna
och vägen finna
där hoppet o drömmen bara vet vart
att välja en ny spegel
din egen bild, inte lätt,
där är dörren är öppen till livet
till något nytt du aldrig har sett
2005-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Eriika_