Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
istället för hårdhet och fördömande väljer jag nytt jag väljer mjukhet och inbjudande möjlighet


Kan det inte få vara mjukt?


istället för hårt och fördömmande

kan det inte vara mjukt och omslutande

istället för krav och förutbestämt misslyckande

kan det inte vara som en inbjudan till din egen värld

en välkommnande öppning till att möta mer av sig


jag låter den kunskapen jag har väckt, det seendet jag
har vara mitt - mjukt - mötande

jag släpper det som har vibrerat bitterhet och förakt det som
inte har varit igentligen kopplat till vad jag lärt mig utan mer
kommit med mellan raderna och hakat i mitt sår.

nu kastar jag loss från det och seglar ut på haven.

FRI




Fri vers av Nova-Liv
Läst 337 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-02 08:30



Bookmark and Share


  Janis Karlsson
Vackert- både orden i sig och innebörden. Bort med negativa tankar och handlingar och fram för en medveten mjukhet - applåder!
2008-07-24

    Stella Stol
Ja det är gott med egen mjukhet och styrka
2008-07-14

  Larz Gustafsson VIP
Risken är att det blir så mjukt att skärpan går förlorad.
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Nova-Liv
Nova-Liv