Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stannar och tittar på tiden som passerar

Mörkt
Alldagligt
Bara som vanligt
Som överallt annars
Varför känns det då så annorlunda?
(Dum fråga, jag vet
Den var bara tvungen att ställas)

Och samtidigt som vardagen vandrar förbi
Stannar jag kvar och betraktar
Allt som varit
Allt som är
Men tiden har hunnit passera mig
Ålderdomlig, kalla mig det
Och tala ren sanning

Låter mig inbilla saker
Så som jag önskar att det var
Då slipper jag den kalla verkligheten
Där inte ens änglar vågar titta fram

Men jag borde väl sluta
Inget beroende sägs vara bra
Mitt
Att leva i fantasin
Är nog bland de sämsta
För då förlorar man greppet
Mina händer är kallsvettiga sedan länge

Och så skådar jag den
Allt verkar så tydligt
Jag blir yr av världen som snurrar
Något som aldrig märkts av förut
Mörkret tränger sig på
(Men vem vet
Kanske är det bara bra,
Att kuna känna när blixten slutligen slår ner
Och träffar mig rakt i huvudet?)

Tiden börjar gå igen
Nu är jag plötsligt yngre




Fri vers av Tiggarflikkan
Läst 546 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-02 19:15



Bookmark and Share


    Glittersplitter
så bra!
den här gjorde verkligen ont!
2008-07-10

  Jakktar
Jag gillar denna dikten, gillar språket, speciellt i vissa bitar.. Du skriver lika bra som på dikta! ;)
2008-07-03

  vonLuthfisk
Det tog ett tag för mig att förstå texten, men efter typ 5 läsningen förstod jag, och då slog det mig hur bra den var.

Men tänk gärna på att få den lite mer enkelförstådd. Annars suverän.
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Tiggarflikkan