Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Marta the future hiphop star, yeahright


vardagsrevolt

någon gång ska du inse det
att du bara tror det du tror du vet
och inte ens det vet du med säkerhet
och de ljuger som vill säga som det é
men det finns ingen sanning i tystnaden
så vi skrålar
och vi vrålar
menlösa ord men de är målande
och gör vi dig döv får du tåla det
de begåvade
de lovande
river kontraktet och bålar det
det är nåt idag som utstrålar det
det är dags, det är dags, det är dags ja

vardagsrevolt det är på gång nu
vi vägrar våra roller, vi väljer det som håller
vardagsrevolt på en gång nu
vi krossar förtrycket sen ökar vi trycket
vardagsrevolt kom igen, ja
om du inte är där det händer
låt det hända där du är!

jag vill vara tänkande, inte bunden
jag vill uppleva stunden, våga ändras i grunden
och har du hittat sången så sjung den
med rungande rus, du är ung än
radikalitet är ett vardagsfenomen
att våga sträcka ut sig med armar och ben
och säga ”jag är bra, jag är glad att vara jag”
mina felsteg
mina misstag
det jag inte klarar av, mina dåliga drag
får aldrig
aldrig stoppa
mig från att leva, från att fånga min dag och vill du välja
din dvala
dina vardagströtta dagar och din längtan bort
så ska jag inte hindra dig och inte ens se ner på dig
men jag vill du ska ha hört att det är dags, ja

vardagsrevolt det är på gång nu
vi vägrar våra roller, vi väljer det som håller
vardagsrevolt på en gång nu
vi krossar förtrycket sen ökar vi trycket
vardagsrevolt kom igen, ja
om du inte är där det händer
låt det hända där du är!




Fri vers av Marta
Läst 316 gånger
Publicerad 2008-07-13 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta