Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om döden kom till mig som vatten


skulle jorden
rämnat inför mina fötter
vid synen
och jag med den
öppen som törst
en enda mun

skulle tungan
som väntat evigt torr
smaka
förförd som leran
tagen som lust
ett enda tag

skulle handen
forma leran evigt
drejad stenfast buren
bränt att bära vattnet
väntad av törst
en enda mun

skulle kroppen
stiga som aldrig sedd rök
ett med vattnens ande
vindburen
älskad av liv
en enda dag




Fri vers av korpfjäder
Läst 551 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-07-29 20:38



Bookmark and Share


  aol
så härligt töstande vackert 5 blåklockor från mig
2008-08-12

  Åsa Gustavsson VIP
Måste spara denna. Det finns så mycket törst.
2008-07-31

  Mona*
Vattnet som symbol för livet kommer som döden. Hänförelse inför den. En enormt skön vila.
2008-07-30

  Lena Krantz VIP
drejad stenfast buren
hmm, den raden snor jag!

Döden som vatten, man blir bara bortsköljd liksom?
2008-07-30

  Mona*
Mina egna projektioner troligen men jag blir trött och nöjd efter...
2008-07-29

  Cadena
Döden som vatten - en underbar bild!
2008-07-29

  Stefanie Nerman
Jag är inte riktigt säker på just vad jag vill skriva här,
jag vet inte det alls för att vara exakt.
Men jag kunde inte låta den gå obemärkt förebi heller, utan var tvungen att lämna något avtryck om att detta är mycket, mycket bra.
2008-07-29
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder