Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Välkommen till min anti godnattvisa.


Inte god natt visan

Kan inta somna nu i natt.
Funderar över ditt och datt.
Ligger här svettigt varm.
Rullar i sängen av o ann och blundar.

Mina tankar är min hemlighet.
Dom är mina egna så vitt jag vet.
Här har jag mina rader av ord.
Meningar, ett dukat bord, jag plundrar.

Natten är oändligt lång.
Sängen verkar stor men känns ändå trång.
Det mörknat över huset har.
Solen, sänkt sig i ett hav och jag undrar.

Vet inte vad jag vill få fram.
Huvudet känns som ett slarvit monogram.
Myggen surrar in och ut.
Genom fönstret ställt på lut, jag begrundar.

Allt verkligt känns ibland så fel.
Fantasin blir verklighet för en del.
Som ett vaccin mot den bitterhet.
I det man kallar ensamhet, om den stundar.

Med ett lakan virat likt en kilt.
Far jag ur min säng för att skriva dikt.
Finner block med blanka blad.
Är på det hela nöjd o glad, där jag sitter i min vrå och kluddar.




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 240 gånger
Publicerad 2008-07-30 23:11



Bookmark and Share


    Lena VIP
Undrar hur den låter.
Kan inte heller sova denna tropiska natt.
2008-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson