Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag befinner mig i ett mörker!!


Tystnaden våldtar mig

Jag tittar på världen från botten av det djupa, mörkblå havet.
Här nere flyter jag ikapp med tystnaden.
Så länge jag är ensam får jag vara den jag är, inga svek, inga faror.

Kanske sa du att det inte är någon idé att bygga upp murar,
för det gör bara ont när dem bildar sprickor.
Kanske lyssnade jag så noga på dig, att jag gjorde tvärtemot.

Jag känner hjärtat bulta taktfullt, inga panikandetag.
Här nere är allt mjukt och behagligt,
tills tystnaden våldtar alla delar av mitt inre.

Kanske sa du att jag filtrerade bort lyckan.
Trots det tyckte jag att det var rätt.
Att ingen kan passera, världen är min och bara min.

Jag vet att du talade sanning när du sa att murarna gör ont.
För jag grät ännu mer när de rasade över mig.
Betongsmulor etsade sig fast, och dem kommer jag få leva med.




Fri vers av Anette Hedqvist
Läst 450 gånger
Publicerad 2005-07-17 19:40



Bookmark and Share


    vilsen
jättebra, tycker jag ! titeln är helt suverän, och texten med, för den delen :) härligt !
2005-09-06

    ej medlem längre
Bra igen, gillar det du skriver. Har visserligen lite funderingar på upplägget även på denna, men det skall jag nog inte tjata om mer... Det enda jag skulle vilja "pepåka" är att kanske ändra ordet "dem" i andra stycket till "de".
2005-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Anette Hedqvist
Anette Hedqvist