Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarminnen

Med sönderslagna knäskålar
och ett helt grustag i de uppvikta byxorna
Med vattenpistolen i högsta hugg
jagar jag in er alla i min minnesvärld.

Här finns sommarlunch under parasollet i trädgården
med skinka och melon på nyköpta frallor.
Här finns födelsedagar med jordgubbar och marängsviss
i sommarstugan med mormor och lilla morfar.

Det finns myggbet och tältnätter
sommarpyjamas med spets
och en fruktansvärd längtan
efter att vara prinsessa

Ett lakan som mamma solade på
men som var så mycket roligare att krypa in i
och rulla runt på gräsmattan i.
Att leka spöke mitt på ljusa dagen.

Det finns minnen med lillebror,
vi lurade honom att stoppa tablettaskgodiset i näsan.
Vi hade just sett Madicken.
Det finns getingstick och fågelkvitter.

Hur solen strålar in genom fönstret
och väcker mig ur mina drömmar.
Alla cykeltävlingar med de stora killarna
senare otroliga fotbollsmatcher med gladiatorerna.

Trädklättring och höjdskräck
Hur du föll och jag fångade dig på näthinnan.

Det finns sommarminnen där vi dansade på flotten i sjön.
Det ösregnade, mamma log, tillochmed skrattade ibland.

 

Sen finns det de minnen som jag skjuter
varningskott med vattenpistolen om.
Minnena jag vill radera men nu hotar er att
återuppleva med mig.

 

Där finns söndergråtna nätter.
Upppackning och uppslitning.
Vansinnesfärder i natten
från trygghet till helvete.

Där finns oförståelse och krossade drömmar
oätna hamburgare och dressings kladdiga tårar.
Där finns sommarpratarna i P1 på högsta volym
när alla barn ska sova

Där finns önskan att passa in
Försök att vara till lags
Försök till förståelse
och utspilld monsterdricka.

 

Tack för att ni följde med




Fri vers av glittervakuum
Läst 851 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-10 21:29



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Intensivt tempo. Innehållsrikt. Skön berättarkonst.
2009-05-14

  orsak
Jättebra Issa. Verkligen.
Man känner, man minns även om man inte var just "där"!
Men.. tänkte på en sak, som skulle göra den mer "flytande"
om du drog ner på "där finns". Typ ta bort några sådana så skulle den här bli rakt igenom perfektion.

<3
2008-08-20

  Alfie M
Att berätta om minnen är ett ganska vanligt tema. Men du lyckas verkligen med det svåra att göra det privata fängslande! Jag gillar verkligen början, när du lockar in läsaren i texten med hjälp av vattenpistol och uppvikta jeans med sand i (oj, det känns igen!) Hela texten som följer är därefter fylld av små träffande detaljer som doftar och smakar. Gillar också att du använder metaforer som att du "fångade" någon som föll "på näthinnan".

Den sorgliga sista delen är också fylld av smärtsamma detaljer, till exempel skräms jag av att P1 var på hög volym. Vad dolde ljudet?

Jättefint berättat, tycker jag!
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

glittervakuum
glittervakuum