Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beröring

Aldrig förr har jag känt närvaron
av augustikvällen som nu

Aldrig förr har den mött mig med
sorgsnare blick

Betraktat mig genom himlens mörka öga
med ett blänk som reflekteras
i vattenpölarnas svarta confetti

Gripit tag om mig som vore jag
en kärlek på väg att ta ett sista farväl

Nej, aldrig förr har alla rökgrå nyanser känts
mer än synts som de gör

denna augustikväll

då jag inte vill något annat än
att kliva in i bilden
och för evigt frysa fast




Fri vers av Anders_A
Läst 357 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-11 11:03



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Känns som en fångad längtan. Min tolkning. Snyggt formulerat. Undrar vad som längtas efter. Ännu fler sommardagar? Källan till vemodet? Titeln är dubbel. Intressant att se hur du har vänt på det - att den möter dig med sorgsen blick och inte tvärtom.
2008-10-06

  Elin S
Nej, aldrig förr har alla rökgrå nyanser känts
mer än synts som de gör

denna augustikväll

då jag inte vill något annat än
att kliva in i bilden
och för evigt frysa fast


Här fällde du mig. wow.
2008-08-28

  Janis Karlsson
Vackert och melankoliskt; ett farväl till sommaren som fortfarande borde vara här?
2008-08-20

  Kristina Olsson
vacker text,

Aldrig förr har den mött mig med
sorgsnare blick.

Mycket vacker text, bokmärke får det bli ,applåd likaså !
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Anders_A
Anders_A