Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oseende med tårar av saliv


Så kom dagen då träden blev människor
de tog sina första steg
grenarna mot himlen
och saven
som en fontän där rötterna slitits
rörelse mot rörelse

tårarna som saliv
droppar av syn

och människorna träder fram likt demoner
ljusbärare
går bort mot husen
taken
speglas svarta mot himlen
stenlagda otal

kraften ur din hand
mina läppar

Så säger du utan rörelse
min väg
Och jag följer dina spår
bortom byarna där träden står rotade
orörliga vid pålar
rör dem inte

ensamheten stryker sig
där synen stannar




Fri vers av korpfjäder
Läst 306 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-15 21:55



Bookmark and Share


    glasa VIP
jag kan inte andas HÄR
för jag andas
nej allt ANDAS STÖRRE
MIG
när jag läser dig
stenlagd opal
jag finner i gräsen
som jag räcker dig
TACK FÖR ATT DU SKAPAR
2008-08-17

  Carola Zettergren
Kraftfull poesi...enastående!!!
2008-08-16

    Glittra G
Vackert som en saga. Målande och beskrivande.
2008-08-16

    ej medlem längre
Fantasieggande och målande.
2008-08-16

    ej medlem längre
Kraftfulla liknelser, gillar jag!

Vissa träd vaknar, och är som ljusbärare; de kan inte stanna vid de träd som fortfarande är rotade.
Som människor som vaknar, så tolkar jag det.
2008-08-15

  Mona*
När människor kommer i skogform kan det lätt bli lite för tätbefolkat.
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder