Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guds skapelse


Din kropp och ditt sinne är ett paradis
Däri vill jag finnas
Ditt hår har Han format likt ett böljande sädesfält
I dina ögon har han strött stjärnor från sitt hamlavalv
Han har skänkt dig en doft av sötma och sälta
likt smaken ur ett hav
Det är den som släcker min törst
Han hr skapat dig likt en exotisk frukt
så att jag ej ska hungra
Dina läppar har han format likt röda blomsterblad
med lockande nektar
för att skänka mig livskraft då jag kysser din mun
Din röst har han tonsatt likt viskande vind
för att smeka mitt öra med dina ömma ord
Han har inrymt i dig ett väsen med förtrollande vingar
som ska omsluta mitt trånande jag
Att skapa dig måste ha varit
en av de lyckligaste stunderna
i vår Herres eviga liv

Colette




Fri vers av Colette
Läst 281 gånger
Publicerad 2008-08-24 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Colette