Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avfartsväg




Vart går vi nu då
när
natten verkar allt för kort
när
morgonen verkar allt för snabb
när
dagen verkar alltmer längtande

Behov

efter närhet
ömhet
kärlek
kyssar
blickar som värmer en
inifrån och ut

vart går vi nu
när kvällen verkar alltmer fullsatt

matlagning
dammsugning
barnskrik
blöjbytning
hundgnyende
läxläsning

när natten kommer
och man inget mer har att ge
än
godnatt

sov gott

vi ses imorgon..

..eller oxå inte


Vart går vi nu
när visaren alltid pekar på samma siffror
när mattorna alltid ligger i högar på golvet
när lamporna släcks direkt efter dom tändts

Vart ska vi gå
när lemmarna tränger varandra
men bara kan gå förbi
vilken väg kan vi svänga av vid
finns det någon rastplats
så kropparna kan få paus
lägga sig i gräset
och älska
en stund




När natten kommer
och man har något att ge
mer än
godnatt

sov gott

vi ses imorgon
om vi har tur



min kropp ska inte bara gå förbi




Fri vers av Havanna
Läst 497 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-01 09:04



Bookmark and Share


  noname_realmind
Berörs av kraften och längtan i denna...
längtan att komma nära igen... att inte bara stressa förbi varandra i en flod av vardagssysslor...

Fint skrivet.
2008-09-01

  Larz Gustafsson VIP
Detta var bland det bästa jag läst här.
Så hundraprocentigt ackurat och mitt i prick.
En i allra högsta grad lämplig bredvidlyssningslåt är "Love Will Tear Us Apart" med Joy Division.

When the routine bites hard
And ambitions are low
And the resentment rides high
But emotions wont grow
And were changing our ways,
Taking different roads
Then love, love will tear us apart again

Why is the bedroom so cold
Turned away on your side?
Is my timing that flawed,
Our respect run so dry?
Yet theres still this appeal
That weve kept through our lives
Love, love will tear us apart again
2008-09-01

  lyckeli
Tänkvärd text i vardagsbrus....
2008-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna