Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aforismer


DÅ/NU/FRAM-TIDEN




Tiden – vårt måttband
runt tomheten.


Den gamla apan – i en ny tid.


Människan,
hon darrar i kvalet
mellan återvändande
och flykt framåt.


Blod blandades i murbruket
när den stora muren byggdes –
ändå rasade den för vårvindarna.


Det moderna både beslöjar och avslöjar apan.


Välfärdsstaten?
– ett stickspår i alfahannens sökande
efter existensberättigande.


I Begynnelsen var Meningen…
sen blev det en otrolig massa ord


Meningen är tidsbunden,
det är meningslösheten som är tidlös.


En journalist skriver sällan historia,
men hon skriver historier hela tiden,
och med dessa kan hon ibland skapa historia.


Vi vet inte vart vi är på väg,
bara att vi vill komma dit
före de andra.


De säger vi leker Gud –
fel, vi leker Evolution.


Människan går in i framtiden med det röda aparslet före.





Övriga genrer av [jimmy]
Läst 361 gånger
Publicerad 2008-09-02 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

[jimmy]
[jimmy]