Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aforismer


EN APA I UNIVERSUM




Se: en apa…
som upptäcker att hon befinner sig i Universum –
först blir hon förundrad,
sedan övermodig,
till sist rädd


Ibland får hon en skymt av verkligheten
och då flyr hon till sagor


Vi mimar till den stora Händelsen.


Det lilla barnets tunga fryser fast
på oändlighetens kalla räcke


Den skabbiga hundens skugga
springer ibland före, ibland efter


Man strävar efter att vara A och O
och struntar i de andra bokstäverna.


Okej,
religionen, revolutionen, konsumtionen
var, kanske, svaret –
men hur löd frågan?!


Tidsbunden mening
tidlös meningslöshet


Evigheten –
Nuets oändligt långa skugga,
som faller både framåt och bakåt


‘Stunden’ och ‘evigheten’ är granne med varann,
och ‘verkligheten’ den är inklämd mellan dessa


Otvungen godhet
omedveten lycka
obemärkt odödlighet


Evig flyktighet
flyktig evighet





Övriga genrer av [jimmy]
Läst 392 gånger
Publicerad 2008-09-03 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

[jimmy]
[jimmy]