Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En betraktares bekännelse

smyger som tant pelargon
försiktigt
så att jag inte syns
bakom en flärdfull
trådgardin

ingen kan mig se
här där jag står och ler

när jag tittar ner
på barnen som leker i parken

gömmer mig hastigt
då någon tittar
upp

spanar över kanten
på glasögonen

inser att bekännelsens tid är kommen

har inte vart hos doktorn än!




Övriga genrer av lilla t
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-04 22:01



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Att inse "det gott över tiden" är att veta att ett liv vankas
i magen det så bultar och bankar
2008-09-06

  Leif Furstedt
Fin betraktelse, som lämnar så där lagomt mycket osagt.
2008-09-04

    Magneta Myll
När jag läste den första gången tyckte jag inget speciellt om den, men sista raden liksom vred till den, så på andra läsningen fick man ett helt annat perspektiv (liksom lite uppsluppet och barnsligt) och då var den helt plötsligt mycket bättre!

Ska jag vara jättepetig så tycker jag radbrytningarna mitt i "flärdfull trådgardin" och "tittar upp" känns lite onödiga.
2008-09-04

    deb8
hahaha intressant...gullig liten betraktelse med oväntat slut...
2008-09-04
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t