Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aforismer


SKAPANDE




Herrelösa sanningar
lever obemärkt i storstaden


Det är inte särskilt stimulerande
att städa ett sjunkande skepp...


Skapandet och mottagandet skall vara i balans –
för mycket av det ena betyder något sjukligt,
cancer i det ena fallet förstoppning i det andra.


Jag vill inte ha dikten som tvångströja


Låt tystnaden komma –
eller det som är bättre än den.


Dämpa tjattret till tystnad,
forma tystnaden till ord.


En som inte har uträttat någonting
måste bara tro
att han har framtiden för sig.


En som försöker
skriva sig ut ur ett fastkört liv
och bortavaron av mening...


Även gamla hästar
drömmer om vingar


När du har gått
kommer någon att bry sig
om ditt klotter
“I was here”?





Övriga genrer av [jimmy]
Läst 470 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-09 13:31



Bookmark and Share


  [jimmy]
nejj..., s, ingen tvångströja!

läs, skriv, dansa... enbart av lust!
2008-09-10

  [jimmy]
"aforismer, litteraturens dasspapper"...
nej, somnambul, aforismer är skrivna på servett eller på krognotans baksida.. men jag älskar dem!

:)
2008-09-09

  [jimmy]
tack, Malin
att du spann vidare
på mina tankar!

/m
2008-09-09

  [jimmy]
Lussekatten, med
"Dämpa tjattret till tystnad,
forma tystnaden till ord"
menar jag här att man behöver en väg från (det allmänna) tjattret till (bra/kreativa) ord - och här chansar jag på vägen via tystnad, att komma ut på andra sidan med poesi...

/m
2008-09-09

  Malin Magnusson
ja, vilka spår lämnar man efter sig och vilka kommer någon att efteråt vandra i?

Betydde vi något i vårt samhälle...

eller för den efterlämnade?

dina ord ger en reflektion över våra små liv och hur små de verkligen är...

och om vilka som verkligen slog ner näven och gjorde sig hörd
2008-09-09

  Lussekatten
Jag tyckte om din dikt. Kommer någon att bry sig om vad man har skrivit i framtiden? Mycket bra idé, bättre än käcka "kom igen -alla kan skriva"- grejer! Men när du skriver "forma tystnaden till ord" är det inte tvärtemot vad du menar? Eller kanske jag tolkade det fel. Hade varit intressant att skriva tvärtom: "forma orden till tystnad."
2008-09-09

  [jimmy]
ni behöver inte vara oroliga: "ännu en aforismsvit..." - den här är den sista :)

de tio tillsammans kommer att bilda boken AFORISMER...

och läsa skall ni...

/m
2008-09-09
  > Nästa text
< Föregående

[jimmy]
[jimmy]