Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
livsresa


..ska lustan vakna vårlek


När höljet brister framåt våren
har själen sovit ide
snötäckt rotvaggande
vilande de oföddas drömmar

så skiljs de unga från de gamla

När hymen rämnar under ytan
ska lustan vakna vårlek
fuktigt mullsmakande
dansande av ofödda dagar

så glöms de gamla av de unga

När jorden vänder sig mot solen
har natten givit livsdag
rotfast ståndbärande
sökande i tomhetens sköte

så föds av unga de gamla

När mullen öppnar sig mot djupen
ser själen höljet brista
häpet livsvetande
synliga mot andljusets öga

så förenas en människas dagar











Fri vers av korpfjäder
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-10 09:24



Bookmark and Share


    Glittra G
Åh vad vackert ... allt hör ihop och vävs samman till sist.
2008-09-11

  micke marin
tjolahopp! Där fick du ihop det bra, särskilt gillas
så föds av unga de gamla..
2008-09-11

  Lena Krantz VIP
En dag, ett år och ett liv i samma dikt!

Väldigt välkomponerat dessutom!
2008-09-10

  glittertindra
får intrycket av en evig livscykel i denna text, så vackert beskrivet
2008-09-10
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder