Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hans hud

 

Ett gammalt

ouppklarat projekt

som gång på gång irriterande

återfallit i gamla felaktiga spår

retat mig till vansinne

 

Ett ställningstagande

som inte varit klart trots alla nätters

sömnlöshet och dagars ändlösa ältande

- men den här gången

ska det lyckas

 

Min älskade finns där i minnet

då han var den som först var detta på spåren

- lyssnade jag inte på honom då

för att jag inte begrep

hur han tänkte

 

Världen jag levde i var sådan att

det han sa då inte var greppbart

- men nu -

jag ser alla lögnerna och spelen

hör ihåligheterna och skyr dem

 

När min hudlöshet har skinnat mig

skrapat benknotor som

skavt sönder själen

- först nu kan jag omfatta allt det

min älskade försökte säga mig

 

Han gav mig sin hud

hudtransplanterad av honom

äger jag nu min älskades skinn och

är inte

längre en hudflängd stackare




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-12 23:34



Bookmark and Share


  RogerIvan
Oj vad fint om kärlekens beskydd, i dåtid för dåtid och nutid.
Kärlek och klokhet.
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP