Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ville bara höra dina ord men du gav mig friheten


Men jag ville ju bara höra
orden
förnimma dem ur din mun
följsamt smaka dem
hörbart

Men de gav mig platsen
närmast
dofterna av din andedräkt
rytmiskt nära mitt
seende

Och du lyfte dina händer
omslöt
mina läppar där jag var
bunden utan lemmar
stilla

Så jag reste mig upp
väntad
vändrade jag livet jag fått
hjärtslag för hjärtslag
hemåt

Förvånat såg jag att krassen jag lämnat redan hade satt frö

Och jag visste min dag
den sista
ännu väntade framtid
fjättrad men fri

hemåt







Fri vers av korpfjäder
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-09-24 08:16



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Hopp och längtan känner jag
när jag läser denna finstämda dikt
2008-09-25

  halmstrå
Och jag älskar det här språket.
2008-09-25

  Mona*
Kanske finns orden i friheten.
2008-09-24

    Calin
Lika vackert formulerat som vanligt.
2008-09-24
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder