Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vet jag vet


jag vet jag vet
ingenting
ingenting alls
det är tryggt
jag är dum
som en kork
och jag flyter
på vågorna
som en kork
på desperationens ocean
stirrar jag stirrar
upp mot stjärnorna
ser de knappnålsstora hålen
de skimrar
jag glömmer
stirrar och glömmer
att ens andas
det är perfekt
som dimma
som hagel
stora som basketbollar
jag vet inte vad stjärnbilderna heter
eller hur de ser ut
men det spelar ingen roll
varje stjärna är vidunderlig
som en gigantisk boll av brinnande gas
fast lite romantiskt
som att de tindrar i reflektionen mellan vattendroppe och öga
eller något
jag vet jag vet
jag är dum
det är klart
avvikande varelse
visst
dålig humor
nja
ingen humor
jag vet jag vet
stjärnorna gnistrar inte för mig
men de glittrar
som glömda minnen
av dig

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 145 gånger
Publicerad 2008-09-24 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen