Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svar på ett mejl som gillade en text jag skrivit, öppet brev skulle man väl kunnat kalla det om det int varit för att det var ett mejl... som vanligt kunde jag int låta bli att låta tungan fara iväg och pladdra på om annat


Något litet om volkswagen och en apelsin







där satte du tummen på spiken eller vad det nu heter... dessutom förväxlar folk orden jämlikhet med jämställdhet... det går inte att jämställa en apelsin med en volkswagen... men det går att jämföra en apelsin med en volkswagen och upptäcka att de är olika... det är ju när man jämför som det går att uttala sig om likheter och olikheter... jämstålldhet däremot handlar ju om rättvisa och feminism handlar om att tjäjer vill ha samma rättigheter som pajsare har, fast det är osäkert om pajsare verkligen har allt det där som de påstås ha... den verkliga jämställdhetstanken borde dock vara att tjejsare och pajsare skall ha samma skyldigheter och rättigheter, oberoende av kön och mer beroende av utbildning och skicklighet och lämplighet som person ifråga, än könstillhörighet... så jag är inte precis någon anhängare av feminismen som dessutom tolkas på minst fem olika sätt, och alla riktningarnas anhängare är kvinnor som slåss inbördes om den enda rätta tolkningen, andra kvinnor ger feminismen på båten och efterlyser istället jämställdhet...




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-24 23:44



Bookmark and Share


    J.Brodin
Lodjuret, det var inte igår.
Bra text som vanligt. Stockholm är kallt idag, jag hänvisar till andra sidan. :)
2008-09-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP