Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inget naivt litet barn


Du säger alltid
att
det kommer ordna sig
att himlen skymtar
bakom
alla mörka regntunga moln
och när hösten kommit
gått
vintern kommit
gått
når våren kommit
gått
sommaren kommit
och gått
då är vi i land
då ska vi leva livet
som livet bör levas
då ska fredsduvorna
släppas fria
över sommargrönskande ängar

men

jag är inget litet
kärlekstörstande barn
som inte ser sanningen
i ögat

jag ser fan rätt
in i pupillen

jag önskar
att jag kunde
släppa allt
inte oroa mig
inte ha ångest
inte känna hur det borrar
i magen
varje jävla dag
önskar
att jag kunde gömma mig
i din famn
bara blunda
hoppas
och tro på allt du säger
blindt
men
dagarna är inte säkra
livet är inte förutsägbart
det är skört
och på gränsen till döden
hela tiden

ständigt närvarande





Du säger alltid
att allt kommer ordna sig
att himlen skymtar
bakom alla mörka regntunga moln

men jag är inget barn

som du kan skydda från sanningen
som du kan skydda från livets
svårigheter


men


jag älskar dig för att du försöker




Fri vers av Havanna
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-27 13:34



Bookmark and Share


  korpfjäder
Men det är väl kanske sant att "det" inte ordnar sig. Kanske är det vi själva som måste ordna det. Och våga lita på, att hur det än blir då, finns vi här just nu för att vi tror på en framtid tillsammans...
2008-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna