Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morfar jag ska minnas dig ung



Morfar

du är en gammal man

nu

en gång var du

ung och stark

och tog hand om

alla djur

på din gård

Nu

bor du

alldeles själv

i det hus

som skulle varit

ditt och mormors

men cancern tog

henne

från dig

och


vem var du utan mormor


Morfar


du är en gammal man

nu

glömmer lätt timmar

som blir till år

glömmer bror och syster

och dotter och son

och barnbarn

är inte lätt

att minnas namnet på

Morfar

du är gammal man

nu

men jag minns

dig som yngre

som morfar

men

en yngre morfar

och när jag hälsar på dig

morfar

känner du alltid igen mig

minns du alltid mitt namn

"min lilla Camilla"

säger du



Morfar

du är en gammal

gammal man

nu

och snart

snart

förlorar vi dig

så är livets gång

livets grymma gång

men morfar

jag ska alltid minnas

dig

som en ung morfar

ung och stark

och

jag ska alltid komma

ihåg

att du aldrig

glömde mig

att du alltid mindes

mitt namn.......




Fri vers av Havanna
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-30 16:24



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Min morfar mindes ingen av oss på slutet.
Hans kanaler slammade igen när mormor kilat vidare.
2008-09-30

  Jimmy:n
Himla fin!
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna