Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga stjärnor faller för oss men prästkragarna slår ut år efter år

Ja jag vet

du är nykär

åh så mysigt

blodet rusar

och känslorna kokar

fingrarna får röra

för första gången

blixtrar vid nuddning

huden bränner

av längtan

ögonen vilar inte en

sekund

från hans lekamen

ni är vackra

vackra och kära

galna i kärleken

allt känns underbart

livet är lätt att leva

himlen lyser klar

bara för er

havet vågar sig

lugnt för er att vila



stjärnorna faller

en efter en

för era önskningar att slå in

en efter en




Ja

jag vet

ni är nykära

inga andra

än ni

finns på denna jord


men



om du tittar

lite åt vänster

lite till

ja

där i hörnet

där liljorna blommar

där prästkragarna

slagit ut

i 10 års tid

där


står jag och min man


inte nykära

inte rusiga

inte brännheta av längtan

efter varann

inga stjärnor faller

för oss

men vi faller

varje dag

för varann

faller varje dag

i varandras famnar

men inte av rusiga känslor

eller så huden bränner

och nuddningarna blixtrar



utan av

varm

beskyddande

trygghet

och djup

djup

omhuldande kärlek




stå du där

med din brännande

hud

och er klara ljusa

himmel

stå du där

och se ner

på vår

trygga

säkra

tråkiga

kärlek


för



jag vet


vilken tid

uppoffring

och

omsorg

det tar

att komma hit

till vårt hörn

där liljorna blommar

och prästkragarna har

slagit ut

i 10 års tid nu.




Fri vers av Havanna
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-06 11:23



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Underbar titel och en tänkvärd fin text..
2008-10-06

  Larz Gustafsson VIP
Tänk om man har varit gifta i 18 år och INTE känner någon längtan efter varandra och HATAR när folk uppmanar till skilsmässa?
2008-10-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så är den
kärleksvägen
även om den där
bär, kan det vara
guppigt här och där!
Så fint beskrivet!
Stjärnor får ni igen här!
*******************
2008-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna