Akrylbild och foto Ulla T

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akrylbild och foto Ulla T




Till Gittan

 

Eksjö har funnits i mitt hjärta sedan vi badade i er tunna
och "begick" julmarknaden för flera år sedan.....
Vi talade så ofta och med stor värme om ert vackra hus
och om den gamla delen av Eksjö med de låga trähusen
bevarade och jag minns att vi köpte med oss lite olika
närproducerade produkter som vi njöt av hemma när vi
skrattade åt vår "badorgie" alltmedan månen sken och
stjärnhimlen beskådades tills det var dags för kräftor -
oj vad vi åt och oj vad vi sov gott i det ljuvliga rummet
och katten Svante med en helt egen humor...ljuva minnen

Längesedan men i hjärtat nära och jag körde förbi ert
hus på väg till Krusagårdens träff med poeter.....
Men tiden räckte inte till för att stanna hos er
Poeter och soppa väntade

Efter samvaro i ett intensivt dygn och med en god natts
sömn på Stadshotellet kände jag att nu är det ändå dags
nu är nu och vi vet aldrig om tillfället återkommer.......
så jag drog mig iväg lite tidigare än jag hade tänkt och
efter besök i muséet och med en härlig paj i magen så
bestämde jag mig för att man faktiskt inte bara kan
köra förbi......

Din förvåning gick inte att ta fel på
jag sitter och ler åt minnet av det
Din varma glädje gick det inte heller
att ta fel på och jag känner värmen än

Livet går ju sina egna vägar
och ibland är vägen snårig
och kan vara alltför svår
man tappar livslusten och
energin rinner bara ut och
inget kommer in......

När Håkan dog var du den
som genast frågade om du
skulle komma och vara ett
tag hos mig
Jag glömmer aldrig de orden

Då var jag så slut och bedrövad
att jag inte orkade med mig själv
Men mitt samvete har gnagt
över mitt nej för det var en så
omtänksam gest från dig

Så sitter jag vid ditt köksbord
och minns och tänk att inget
känns annorlunda......
Som om vi bara varit ute en
runda med hunden en stund

Inte svårt att förstå att jag
älskar Eksjö som har gett mig
så mycket
Plötsligt kommer det krafter
istället för det energilösa tillstånd
jag har fått vänja mig vid

Vilken tur att du var hemma
Vilken sagolik tur jag har när
jag besöker Eksjö......




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-06 14:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Balsam bara att läsa detta. Då jag bott utanför Eksjö och fött ett barn i den staden kan jag leva mig in på mitt sätt i denna plats.
2008-10-08

  Gunilla VIP
Sann vänskap!
Berikar, ger energi,
istället för att
dränera!
Fint!
2008-10-06

    ej medlem längre
Du berättar på ett sätt att man knappt andas under tiden man läser...underbara minnen, skönt återseende och glädje.
Jag sparar...
2008-10-06

  jardan
Vilka vackra minnen du förmedlar med sådan värme.
2008-10-06
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP