Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagdrömmaren


Jag vill bara gå bland Dalarna

Många nätter har jag vandrat
under Månens tysta gång,
många dagar uppå klippans
heta häll.

Jag har vandrat genom glädjen,
genom svarta svanars sång,
jag har vandrat genom mörkret
utav solars mörka kväll.

Jag har ingen lust att
sova
och jag önskar ingen
dröm
för min önskan är en
gåva
som jag vaken
håller öm.

Jag vill inte gå och vila
jag vill inte gå och dö
jag vill bara gå bland Dalarna
i bergen kring min sjö.

Här bor tiden med sin källa
här kan bäcken ta sitt språng
såsom bäcken lärt sig välla
i sin barndomstid en gång.

Jag vill inte gå till vila
jag vill inte gå och dö
jag vill bara gå bland Dalarna
invid min lilla sjö.

Och när sista lövet räddat
trädets sista nakna rot
då skall vintertäcket bädda
och bedöva
och ge bot...

JNW 2009









Fri vers av Jaramald VIP
Läst 498 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-10-15 00:15



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Härlig rytm och stämning, bör högläsas? Jättefin.
2009-01-11

  Della K
Vad mysigt.

Det är vackra bilder jag ser av området kring din sjö.

Det är lite dunkelt, stilla, jag anar en lätt dimma, lite fuktig och frisk... som på tidig morgon, porlandet hörs på avstånd, fotsteg o andedräkt hörs när du går...
2008-11-06

  Amandaaa
Vilken underbar känsla du förmedlade :)
2008-10-20

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Helt fantastiskt underbar
Rytmisk, du förmedlar en
härllig känsla och fina bilder
med ditt språk.
2008-10-15

  Regn & Grus
En dov känsla i dikten jag så väl känner igen mig i..
Rytmisk & klar i språket som källvatten, mjuk och skön att läsa högt..
En dikt jag kan läsa många gånger..
2008-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP