Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som älskar

Du som älskar
har du glömt

minns du dagarna
som svunnit
som tiden svalt
och

gömt



du som älskar
har du känt

hur hjärtat brusar
upp och ner
valt sin sida
och sedan

vänt



du som älskar
har du givit

allt som finns
att ge
alla känslor du slagit bort
och sedan själv

blivit



Du som älskar
finns det hopp

har du hållt
hjärtat i hand
sett med egna ögon
hört med egna öron
hur det stannat
och

sagt stopp



Du som älskar
mer än livets andetag

minns du vackra
sköra tider
hur minutrar och sekunder
gjort dig bräcklig
och

svag






Du som älskar
har du glömt

minns du dagarna
som svunnit
som tiden svalt
och

gömt


minns du glaset
fullt med hopp
som din mun suktat efter
och sedan

tömt


minns du orden
som svävade
i luften
natt som dag
och bultade
din pulpa
bankade ditt hjärta


som du alltid drömt





du som älskar
har du glömt









Fri vers av Havanna
Läst 503 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-10-20 11:08



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Dikten är vacker
men livet är alltid här och nu
det är där man skall älska.
2009-06-28

  Sländan
Vackert tänktvärd!
2008-11-14

  aol
underbar sann poesi
2008-10-20

  drakbruden VIP
Väldigt fin text. Jag skulle välja en annan layout då jag tycker att texten blir väldigt jobbig att läsa som den är skriven nu.
2008-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna