Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja,jag vet att det är länge till.Men fick lite jullust.=))


Julkulan(årets första juldikt)

Julkulan den röda
glimtar i granen
speglar vår kärlek
till julen och barnen

den hänger där troget
år ut och år in
ger trygghet åt helgen
som är båd din och min

filmer spelas upp
i kulans glans
minns dagarna som gått
med glädje sång och dans

inuti finns oxå
barnens glada miner
samlade på hög
ansikten som skiner

julkulan den röda
från sin kvist den mot oss ler
önskar mången goda jular
och mångt och mycket mer




Fri vers av Havanna
Läst 282 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-25 16:26



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Denna röda kula, som man ser varje år, det skulle inte vara sig likt om man inte hade någon röd kula att sätta i granen....
2008-10-25

  Gunnel Eriksson VIP
Nu är du tidig! Romantisk dikt om julen och
dess betydelse. Jag är rädd för att högtiden
blir urvattnad om man startar redan nu.
Men man kan skriva om t ex sommaren året
runt så varför inte julen!
2008-10-25

  Njord
Hej kul att se en rimdikt av dig
Lite tidigt md jul för mig dock
2008-10-25

  Larz Gustafsson VIP
Julen är något jag verkligen hatar av hela mitt hjärta.
2008-10-25

  lyckeli
hmmm....börjar baka pepparkakor nu...och lägga in sill....och smaksätta snapsen med enbär...och tranbär...och fläder...och... ;)
2008-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna