Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allhelgonapsalm


Alla gravar är fyllda av ljus och jag nynnar min psalm under ytan


Glödgade minnen i skymningens tid
döende solljus din frid
Ängsliga själar som äntligt fått ro
ljuvliga mörker mitt bo

Möten som väntat i rädslornas sal
gömslet av hatfyllda skal
Mänsklighet söker vad mänsklighet fött
himlen har jorden förött

Kylslagna mörker, du dödsbudens ljus
söker dig in i Guds hus
Finner en vagga, en kista i mull
tårar för mänskobarns skull

Stannar i längtan, ett ord blir till dag
en enda kropp och så jag
Evighetsskapad gemenskap av frid
ögonblicks stunder av tid




Fri vers av korpfjäder
Läst 393 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-31 17:41



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Fantastiskt fint skaldat!

Tårarna finns där för de döda människobarnen men också en stilla inväntan av det eviga!
2008-10-31

    ej medlem längre
Allhelgonapsalm skriver du i
ingressen, och det är så sant
så sant, en underbar känslofylld
och välskriven, vacker Allhelgona-
psalm/bön, helgen till ära, med
rytm och rim, mycket mycket bra - tack!
2008-10-31

  Ilona _L
Oj, väldigt fint skrivet!
Tar det med mig över helgen!
2008-10-31

  Thirre
Vackert poetat med fin rytm!
2008-10-31

    © Birgitta Wäppling VIP
Skickligt skriven psalmtext, med melodiös rytm och fina rim.
2008-10-31

  Tina-sol
Niger ödmjukt inför denna psalm.
Ett litet stycke konst...
2008-10-31

  Carola Zettergren
En helt otroligt skickligt skaldad allhelgonapsalm!..som blir kvar länge....
2008-10-31

  Mona*
En psalm som verkligen ger en känsla av allahelgona!
2008-10-31
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder