Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att bli ställd inför rätta handlar om att bli dömd - eller frikänd....eller finns det en lag som säger att man kan vara skyldig och ändå bli fri? Inte vet jag, men psalmen kom liksom nynnande till mig och ville bli skriven....


Psalm att nynna på när domens dag är nära


Här är domens dag
Faderns välbehag
öppnade sigill
nu blir allting till
så som det skall vara
himlasända skara

Väsensfyllda tid
Sonen väntar vid
skiljevägens kors
Vattenkällans fors
tröstar den som gråter
kallar livet åter

Här är allting nåd
himmelska förråd
kroppen som var död
blev till mänskobröd
Domens dag bär ljuset
tinar allt förfruset

Mänskans sista ord
ett med skapad jord
Draken möter frid
i sin sista tid
Skammen oförlåten
torkas bort med gråten

Döden äntligt slut
tidens bår bärs ut
häpet ser vi Gud
i en annan skrud
Kärlek vänder åter
Domens ord förlåter
















Fri vers av korpfjäder
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-09 14:19



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Jag längtar att få sjunga denna helt fina psalm... ska lyssna efter den!!
2008-11-09
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder