Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevnadsstrategi

I min barndoms hus
levde jag lycklig.

Jag lät bli dörrarna
till de låsta rummen,
passerade genom
de mörka korridorerna
snabbt och med blicken
stadigt rakt fram,
vände aldrig på huvudet
mot skuggorna
som rörde sig i ögonvrån.

Viskningarna i natten
tystades med kudden
över huvudet
och hördes någon gång
ett skrik
så var det ingen
som låtsades om det
morgonen efter.




Fri vers av Pia S
Läst 406 gånger
Publicerad 2005-08-11 00:05



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En mycket bra text, och särskilt bra är hela det andra stycket. Texten omsätts lätt till bilder och på något sätt känner nog alla igen sig, hur deras barndom och liv än sett ut. Snitsigt slut!

Det är en väg till lycklig barndom eller lycka över huvud taget, att förtränga och inte låtsas om, avskärma sig från det som stör lyckan - och titeln fångar upp temat, fördjupar det.
2005-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Pia S
Pia S