Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällets gilliuitin

Vi står raka och har kunskapen bakom oss
Med lösningar vi ökar vår medvetenhet ur historia

Slår oss ihopa för att skapa rättvisa
Enade äro vi för att lösa problemen

För att säkra att våra misstag ej ska upprepas
Skapar vi lagar som alla ska följa

Bygger murar, borgar som skyddas av soldater
Så att andra människor och vi själva ej kan göra oss illa




Vi står raka och har kunskapen bakom oss
Att människor vi alla är lika till grunden

Slår oss ihopa för att skapa rättvisa
Rättvisa ingen någonsin följer

För att säkra att våra misstag ej ska upprepas
Uppfinner vi nya sätt att glömma smärtan



Samhällets gilliutin som vi byggt för att säkra trygghet
Kommer förbli blodig om vi ej river våra barriärer

Och när blodet spills inför de stora massorna
Läker detta ej med snabba lösningar

Misstag och sorg vi lärt oss glömma
Är blott en saga som vi önskar kunde uppfylla



















Fri vers av Christopher Constantinos Bernardi
Läst 291 gånger
Publicerad 2008-11-13 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christopher Constantinos Bernardi
Christopher Constantinos Bernardi