Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad mitt barnbarn som har döpts i namnet Lukas


Dopet


Ett stjärnbloss lyste upp själens vagga
och trots att ingen ännu
anade din existens
bars du av livet

Du kom som en gåva
till livets sköra planta,
inte i värdet av guld eller silver
men du kom med ljuset

ett ljus för världens alla barn,
jordens byggstenar och
i ljuset av små irrbloss
länkas ni samman

Då du föddes togs du emot
av jordens handflata
där du idag, ömt och varsamt
sluts i kärlek

Nu vill vi glädja dig
att i sanning få döpas
och skänka dig det namn
som du med stolthet ska bära




Fri vers av Rosen VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-11-15 17:35



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en så finstämt vacker hyllning, tillägnad en livets gåva, den finaste som vara kan ! må allt gott välsignas lille Lukas och alla hans nära och kära !
2009-01-16

  anits VIP
Så fint till ditt barnbarn
2008-11-16

  Mr Lindemann VIP
Famlar in i textens djup och får tag i det
Inser i en stund av vilsenhet att texten
Bär längre och bortanför vad ett namn
så kan innebära
2008-11-15

  jeanfredrik
Sista stycket är fantastiskt!
2008-11-15

  Carola Zettergren
Å vilken underbart fin dikt till Lukas!!!
2008-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP