Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom Ihåg


Kom ihåg att bakom mig, så finns alla mina snedsteg
alla misstag och alla brister,
allt dumt jag någonsin gjort,

de har allihopa tagit formen
utav en vit man iförd en svart kostym.

kom ihåg att framför mig, så finns min framtid
alla okyssta människor, all framgång och
all lycka jag ännu inte har nått fram till.

Den har tagit formen utav en färggrann publik.

kom ihåg att trots att jag blivit mycket
äldre än jag en gång var
så väger mina år inte längre flera ton
på mina axlar

det växer en diamant inuti min bröstkorg
den når ut som armarna mot horisonten
mina fingrar utsträckta
som gallret jag fängslar mig själv bakom
när jag inte räcker till

men jag kan tvinga den horisonten att försvinna
in i mina ögon
virka in den i mitt hår

för det är ju som så att
alla med lockigt hår äger en plattång
alla med platt hår äger en locktång
och alla med dreadlocks...

...luktar konstigt?
För där har det inte att göra med någon form av tång
utan om inget mindre än socialt tvång

kom ihåg att sanningen i lockarna är ingenting
emot lögnerna som kommer ut ur min mun
det finns ju vissa yrken som har licens att ljuga
Poeter
Poliser
Politiker
Psykologer...

...kort och gott alla yrken på P.

Som en skilsmässa mellan tanke och handling
utvecklas jag till någon som inte läser det finstilta.

och jag vet att man inte kan vinna racet genom att gå
i någon annans fotspår
så kasta er utför stup utan vare sig säkerhetslina
eller fallskärm
för den enda säkerheten finns i faran

och ignorera den vita mannens blickar
för vad vet han om kärlek Kärlek KÄRLEK?

och lyssna på publikens jubel
för tillsammans med dem är man allt Allt ALLT!

och kom ihåg att inuti er finns alla möjligheter.
Och utanför er?

Världen.




Fri vers av Korpral Kavalkad
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-18 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Korpral Kavalkad
Korpral Kavalkad