Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Distat

Kan någon koppla in mina lungor i förstärkaren igen?
Jag vill ha det mera distat...
Lyssna, Hör du?
Mera distat, Mer!
Överdriv skiten för fan!!

Nu kör vi

Är du trött på att alltid bli såld till reapris?
Är du trött på att alltid hamna på listan över skadat gods?
Är det inte drygt att spela cello på dina före-detta älskares revben?

Det tycker jag

Fjärilarna måste få ges minst ett år utan magbaserad verksamhet,
skyll inte ifrån dig
skyll till dig

Ibland är man trots allt så snygg på foto
att man inte känner igen sig själv

Så jag hittade på ordet fenometastiskt
dels för att skapa vågiga röda linjer i din ordbehandling
dels för att ha något att kalla dig

Utomhus hördes det fingerlekar på pianon
när regnet krävde långsam dans
så jag fick veta hur man dansade på en söndag
med munnen full av liv

Jag suddade ut skillnaden mellan Tai Chi och Chai Té
och drack upp alltet

jag fick dig att gnistra, och efteråt
slickade jag mina fingrar rena
det var då fåglar kom nära nog
lärde mig
att prata spanska och arabiska

jag fick din skivsamling i strupen
och höll mina tummar på din elektriska svank hela natten,
som en jukebox

Mina skulderblad hamnade på knivarnas muséum,
därefter vaknade jag i en bar inuti en kyrka
redlöst berusad hörde jag bartendern säga Amen!

Det finns fler än ett skelett i min garderob,
så jag kom ut ur garderoben, för att umgås med andra än döda tankar

Gratis för mig betyder att något inte kostar,
Säkerhetslinor och fallskärmar är trots allt överflödiga

i mitt vardagsrum utspelades en sydamerikansk revolution igår,
det fick mig att skapa mig själv

Trots att jag ibland projicerar så hårt
att man kan rikta mig mot en vägg
som en overhead
och använda mig för att visa upp
powerpointpresentationer
över hur jag egentligen är funtad

Så,
Jag fick rena lakan
Jag fick en ponny
Jag gav dig gåshud,
snygging

Jag sjöng en dikt i dina öron tills jag blev utmattad
och kände lukten av allt
Sen så kramade jag himmelen
mest för storlekens skull

Sen,
så hämtade jag andan
och efter att jag hämtat den
bad jag dig att följa med mig




Fri vers av Korpral Kavalkad
Läst 190 gånger
Publicerad 2008-11-18 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Korpral Kavalkad
Korpral Kavalkad