Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kan sjungas på melodi "morgon mellan fjällen"


Snö möter snö och du är vinterns kärlek


Morgonen har vaknat nu
rister stillheten strak
gnisterkornen faller
vinterdagen är du
mötet sker nu

Ljuset faller ömsom in
flimrar sömndoften vit
vänder vinden kvartsvarv
vinterns snösmak är min
handen är din

Doften stiger kärlekskrank
bister snötundrans is
klingar luft kristaller
läker minsta skavank
skjuter i sank

Ligger sjön som älskad hud
vänd mot solljusets mun
flämtar dold i skuggan
höga fjälltoppars brud
kärlekens ljud





Fri vers av korpfjäder
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-21 08:50



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Jag, som kan melodin till denna gamla psalm, känner mig upprymd och glad när jag sjungit den två gånger för mig själv. Härligt!
2008-11-22

  Blåbäret
ljuvlans så vackert...önskar jag kände till melodin du skriver om...
2008-11-21

  glittertindra
som alltid, vackert och underbart att läsa, sitter stum och bara ler.. :)
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder