Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

savann

På savannen två par mörka ben rör sig rytmiskt. Följs snart åt av ytterligare två. Takten ökar systematiskt. Spända, vakna blickar spejar under en klarblå himmel. I fjärran ett par lätta moln följer jakten medan de sakta drar förbi.
Antilopen vinner försprång men kommer att förlora i slutändan. I jakten är den redan dömd, den vet bara inte om det ännu. Två mörka ben genskjuter från var sin sida. Spjut kastas i språng. Jägarna saktar ner och börjar gå istället.
Antilopen fortsätter springa och ser ut att undkomma sina förföljare, men har redan döden i kroppen. Dess död ger liv.
Ty på savannen vill man inte vara vegetarian.




Övriga genrer av Regular
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-22 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular