Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att jämt städa efter andra, börjar bli för mycket nu, orkar inte


TVÄTTDAG

Det är med tunga steg, jag går
nedför trapporna

Så står jag där , med nyckeln i hand
för att låsa upp dörren till källaren

Jag öppnar dörren, det är mörkt, bara
lite ljus från fönstren i dörrarna, i varsin
ände av huset

I somras när det var ljust, var lyset på
hela tiden, natt som dag, nu när det är
den mörkaste tiden på året, har det
ändrats så jag får tända, när jag går
in, men det slocknar snart, så det är
ett evigt tändande

I trapphuset lyser det både dag och
natt, det borde räcka att det lyser, när
det är mörkt ute

Så är det dags att att låsa upp, och gå
in i tvättstugan, Vad är det som möter
mig då? Jo på golvet är det en svart matta
av hundhår, likaså på tvättmaskin och
torktumlare, för att inte tala om torkskåpet.

Det är både fysiskt och psykiskt jobbigt, att
behöva börja med att städa, nu är det ingen
hundägare, som tvättat före mig, utan två
äldre damer, före dom är det hundägaren
som tvättat.

jag börjar tänka och undra, har nästan
alla som tvättar, slutat att städa efter sig,
det kanske är dags för mig, att börja tänka
på att ha en egen tvättmaskin, på något
sätt måste det gå att ordna, för nu har jag
tröttnat på att städa och ta reda på efter
andra


anits 27 november 2008




Övriga genrer av anits VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-27 14:24



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
I den förra lägenheten - där jag tidigare bodde, skaffade jag mig en egen tvättmaskin, då slapp man springadet i trapporna, släpandes på tunga tvättkorgar, lyset som ska tändas varje minut och framförallt, att slippa städa efter andra ......har man egen så kan man ju tvätta, precis när man vill .....
2008-11-27

    sajo
Det är tydligen lika oavsett tvättstuga och oavsett var man bor. Det är inte många hyresgäster som tänker på att städa förutom några och de andra tänker

att dom andra städar ju så varför ska jag göra det.

Nej man kanske borde sluta städa tills det grodde ihop alldeles väl och då tänker hyresgästerna varför städas det inte?

Hörde idag en på mitt jobb som klagade över deras tvättstuga. En bra skriven text.
2008-11-27

  Larz Gustafsson VIP
Dessa hänsynslösa människor är ett gissel.
2008-11-27

    Ken Cassel
Det där är ett vanligt fenomen
Det finns sådana grisar även i min tvättstuga
De som inte städar efter sig när dom har tvättat

Kramar
2008-11-27

  Svartsilver
Och varför känner diktjaget denna tvång att städa efter andra och hur kommer det sig att diktpersonen håller reda på de som tvättat innan?
2008-11-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP