Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu en text för en kyrklig handling - ljuständningen den första advent


ljus i advent



Nu gnistrar snö och faller ljus
igenom kyrkans fönster
och framför oss i faderns hus
syns korsarmarnas mönster
en famn att vila vinterfrid
när kölden är vår enda tid

Och för att tala utan ord
till allt som bor i natten
ska ljuset lysa här i nord
att visa på den skatten
som väntar oss i julens frid
- gör plats för ljuset i vår tid

.

Så lyser hoppet evigt tänt
ett enkelt ljus att bära
ett nystöpt ljus – det är advent
och konungen är nära
Gör rum för ljuset, nu är tid
att göra plats för himlens frid
















Fri vers av korpfjäder
Läst 517 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-11-29 16:48



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Strålande argumentation för
den bakgrund till kommande
helger som många väljer att
inte tillmäta så stor betydelse.
Applåd.
Carl-Erik
2008-12-04

  Per Rydberg
Mycket stämningsfull adventsvers! En sådan som man skulle vilja läsa just när man tänder ljus i kyrkan.
2008-11-30

  micke marin
Jamen så trevligt! På sitt sätt en påminnelse varför advent firas.. och en rätt så behaglig sådan. Den köper jag!
2008-11-30

  Lena Krantz VIP
Nu kan jag ju inte kalla Jesus för min Konung som du vet men du skriver fantastiska dikter som brädar vilken som helst av "gamlingarna" i diktväg.

Perfekt!
2008-11-30

  inutimonster
tack!

helt plötsligt är jag inte ett dugg förbannad över att vi inte har en enda adventsljusstake, eller ens julpynt för den delen. det räcker med att läsa det här så är man i stämning! finns det något mysigare än att vara i julstäming undrar jag? jag tvivlar! du har skrivit en underbar text, korpis!
2008-11-29

  Kristina Wallbing
Stämningsfull och vacker adventssång i dessa mörka tider!
2008-11-29

  drakbruden VIP
Underbart!!! Den borde läsas högt!!
2008-11-29

    ej medlem längre
SNYGGT!
2008-11-29

  Gunnar Norrman
Vackert! Jag blir både varm och rörd. Och så tänder jag ett ljus förstås!
2008-11-29

  Bjarne Nordbö
Denna borde bli en klassiker att läsa i addventstider. Varje år. Ett solklart bokmärke blir det.
2008-11-29

  Mona*
Det blir en underbar morgondag!
2008-11-29

  Ilona _L
Vackra tankar!
2008-11-29
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder