Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
någon sorts julpsalm kanske?


En sedlig syltkokerskas afton i advent


Skummar sedligt min sylt
lingonen puttrar på spisen
nu är det redan förkylt
för slaktade uppgödda grisen

Blandar sedan mitt vin
nejlikor glödgas i pannan
möter en vän med ett flin
och skalar en mandel för kannan

Tänker senap och salt
krossar de runda små kornen
blandar med olja och malt
nu ser man de djävulska hornen

Gömmer serum i snö
trampar den ormen med hälen
krossar och lindar med hö
och räddar den utsatta själen

Hissar segel till sist
vänder i vinden mot haven
trossen i ljuset, ja visst!
men grisen är redan begraven




Fri vers av korpfjäder
Läst 215 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-30 22:00



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Den här var kul! Den plankar jag med nöje!
2008-12-02

  Carola Zettergren
SUVERÄNT!!!:)
2008-12-02

    Lena Nilsson
gillar lekfullheten - gömmer serum i snön - får inte alla bilder att gå ihop - gömma serum? - och så segling, i midvintertid.
2008-12-01

  comvidare
Hehe, julstämning hos korpfjäder minsann. Borde ha förskjutit mitt besök en dag, eller två.
2008-12-01

    papillon
Kanske var vännen du mötte med ett dflin inte ritigt vd du trodde....
Jag undrar om psalmbokskammittén är fullt beredd,.....
2008-12-01

  Cadena
Gemytligt och trolskt - eller fyllt av vad jag förmodar är inslag av folktro.
2008-11-30

  Bjarne Nordbö
Vilket underbart julhumör du verkar vara på.
2008-11-30

    Melona
haha

förlåt
mig men
detta var underbart


snarare en humoristisk visa att läsa, sjunga
innan julbordet...

du är härlig du!
2008-11-30

  Mona*
Julpsalm? Tror du? Ja den gav mig ett gott skratt i alla fall.
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder