Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men man önskar sig det man inte förtjänar ändå


tänk om dagen vore längre
sekunderna vore minuter och timmen
ett helt år

tänk om man kunde slita av sig sitt eget skinn och
undertill vore man någon annan
någon annorlunda
någon bättre
mer anpassad för liv

någon mer anpassad för andra
älskvärd, värd att älskas
någon bättre

jag önskar jag hade blivit en fågel istället
att flyga... tänk att svepa in under ett mjukt, dunigt moln
blunda och falla fritt
sväva på vindarna och kasta sig vårdslöst in i stormen
utan rädsla
utan tanke
för att man vet att man kan
eller att man vet att man måste

tänk om man vore människa
en av de där vackra varelserna med vidöppna ögon
full av känslor av olika slag
lycka, rädsla, kärlek och liv
vilja till och modet att försöka
tänk om man kunde skratta som dem, le som dem
andas och kommunicera som dem

tänk om man aldrig hade existerat
nej, tänk inte på det...

tänk om man hade händer som inte skakade vid beröring
eller fingrar som sökte sig till andra fingrar
... nej, tänk på vidöppna ansikten i vackra ögon...
vidöppna ögon i vackra ansikten

tänk om man kunde ta ett enda litet steg utan att tänka på vad man inte är
... tänk inte på det

fantisera...

tänk om man vore god
... minns önskan att vara make till en och far till två

tänk om gamla drömmar kunde gå i uppfyllelse
... skulle jag ens vara här då


/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-07 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen