Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu faller snön



Nu faller snön
från grå vacker himmel
nu fryser daggen
från droppe till tapp

och hjärtat mitt sjunger
för barnen som önskat
handflatan öppnas
tungan får smaka
på julens mest önskade klapp

Nu faller snön
mot väntande mark
nu singlar flingor
mot glädje och lek

och myllan göms mer och mer
under vita täcket
som smeker jorden
glittrar glimmar
alabasterblek

Nu fylls bröstet
med tårande tacksamhet
över pulkabackens
vita vågor

och rodnande kinder
bryr sig inte
bitande kyla
tas glatt emot
ty kroppen håller ändå värmen
när vinterhjärtat
står i lågor





Fri vers av Havanna
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-10 10:36



Bookmark and Share


  Rolfsdotter
En kärleksdikt till vintern. Härlig ton som andas av glädje, vackert!
2008-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna