Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att passa in när allting ändras i takt med tiden


Beklädnad

En arbetshandske i en värld
som enbart använder finhandskar
jag hade format mig efter en uppgift
en livsuppgift
när jag format mig fullt fungerande
så såg jag plötsligt att uppgiften blivit till en illusion

Och nu då?
jag vet inte jag vet inte jag vet inte

En dag lämnade jag torpet och körde till staden
där köpte jag kavajer, överrock, skjortor, manchettknappar
halsduk, olika matchande byxor och tröjor.
Försäljerskan himlade med ögonen när jag provade kläderna
och återigen i kassan
Så åkte jag hem och satte på mig kläderna
sedan åkte jag till de finaste kvarteren i stockholm
och gick på adelskalas
högadel, jättefint och jättetrevligt
satt vid värdinnans bord och konverserade med min bordsdam
mina kläder passade in här
i deras ögon passade jag in här
sett från mitt eget håll passade jag inte in här

Och nu då?
jag vet inte jag vet inte jag vet inte




Övriga genrer av RogerIvan
Läst 248 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-12 12:15



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mer än suveränt, faran av att låta sig påverkas att försöka passa in, att klä sig i en roll..tar på krafterna, precis som frågorna....sparas så klart!
2008-12-20

    Bodil Sandberg
Suveränt snyggt...för mig är detta en dikt om att söka sig själv..vem är man..vart platsar man..här..där..och sökandet fortsätter..tills man vet en dag
2008-12-16

  Ilona _L
Ja, det är inte lätt!
Tycker att jag känner så lite då och då i olia situationer.
Förutom klass så kan det också vara knepigt över vissa generationer, tyvärr.
Nej, jag vet inte, vet inte, vet inte... heller!

Bra fångat!
2008-12-12

  Fokus
Den känslan är obehaglig, att veta att man går förklädd i ett sammanhang man inte vet om man vill vara i. Och det går ett tag, kan rentav kännas bra en stund. De människor man har något gemensamt med, kan samtala med är ändå de som gäller. Och det kan ju vara i ett nytt sammanhang, ett nytt umgänge.
Situationen känns igen. Inte lätt...
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan