Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gillar inte lögner

 

finns det ingen ekonom i Sverige med alternativa kunskaper

någon som kan ge oss jämförande siffror och som vågar stå

för en annan riktning än åt det håll nutidens vindar blåser

 

jag är så urbota trött på denna dubbelhet

att alltid säga både ja och nej måste vara

typiskt svenskt och just det retar upp mig

 

för vem talar om Bryssel och alla kostnader

vem talar om politikernas ständiga flygresor

vem talar om att strama åt deras inkomster

 

vi ska vara rädda om miljön men bygga ut vägarna

vem talar om att bygga ut svenska folkets järnväg

vem talar om att människor MÅSTE kosta pengar

att det är osunt att TJÄNA på vård skola omsorg

 

just det

INGEN

 

privatisering tjänar i mina ögon endast ett syfte

att tjäna pengar

det är säkert många privata initiativ som är bra

men säg som det är

att man privatiserar för att tjäna pengar

 

minns ni avregleringen av elen

när Energiverken gick i graven

hette det att det skulle bli bättre

och billigare för oss konsumenter

 

hur blev det

 

jag gillar inte lögner

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-17 09:19



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Håller med dig!
Vi luras att tro ett
för att makthavarna
skall kunna genomföra
något annat.
Vi låter oss dövas
samtidigt som vi stretar
med att skaffa mer och mer.
Den som väljer att stiga av
denna karusell
betraktas som
avvikare, svikare.
2008-12-17

  Annie b'larsson VIP
Jag kan bara skriva under på det.
Det är roligt att se en politisk text här. Det är alldeles för sällan. Självklart måste sjukvård få kosta. Det kostar vad det kostar. Människors hälsa och liv är heligt. Det finns pengar!
Bara i fel fickor.
2008-12-17

  Eaglemountains VIP
Det finns ingen som talar om för oss skattebetalare var VÅRA pengar tar vägen, alla företag måste ju årligen lämna ett bokslut, men var är informationen från staten, till oss, som betalar, till olika saker. Hur mycket skattepengar som kommit in, vad kostar, vad blir nettot? Blir det minus? Då kan vi ju göra något åt det som kostar mest. Hur stor är stadsskulden? Vad har alla pengar använts till. Vad har vi för nytta av EU dit vi betalar 10-15 miljarder i NETTO varje år. När vi betalat in medlemsavgifter och fått bidrag tillbaka. Plus alla flygresor, löner, traktamenten till parlamentariker....

Statens intäkter från skattebetalare - alla kostnader, det borde rymmas på ett A4, så att vi som betalar skatt finge veta vad som kostar! En redovisning till oss skattebetalare. Det är våra pengar det handlar om.
2008-12-17
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP