Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En uppmaning till alla att se människan bakom det skal som kroppen är!


Att se igenom skal

Varför tycker folk
att det är svårt att förstå
att kroppen vi föds i
är blott ett yttre skal

Skalet kan va’ vitt
eller mörkbrunt eller så
och stort eller litet
men det är ingens val

Skadat kan det va’
vad det än kan bero på
men insidan av det
är hel och social

Varför lär sig folk
inte tidigt att förstå
att insidan räknas
att se igenom skal

Jag tror att vår jord
vore bättre att va’ på
om vi insåg detta
så gör i dag ditt val

att se varje själ
det som ej syns utanpå
som ett unikt konstverk
i livets konstlokal

Låt oss lära ut
ett nytt sätt att tänka på
att här samsas alla
och ser igenom skal

Ingen är konstig
om blott alla tänkte så
För skalet vi föds i
är inte alls fritt val




Fri vers av Marianne M.
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-18 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne M.
Marianne M.